Erasmus & Nottingham

Erasmus & Nottingham

Az élet külföldiekkel: 5 érdekesség

2014. szeptember 27. - Krisztina Panyi

Erasmuson "nemzetköziesedik" az ember. Fél évig együtt élsz külföldiekkel, ami azt jelenti, hogy rengeteg új dolgot tanulhatsz, ha nyitott vagy. És persze, hogy az leszel!

Mai bejegyzésemben öt olyan érdekességet gyűjtöttem össze, amit akkor tapasztaltam meg, mikor belekerültem a nemzetközi társaságba. Remélem tetszeni fog.

 

1. Első és legfontosabb: rengeteg nyelven fogod ismerni azt, hogy "Egészségedre". Persze az est végére teljesen elfelejted, de nembaj, holnap úgyis újra megtanítják neked.

cheers.png

2. Olyan ételekkel találkozol, amiket otthon nem, vagy csak nagyon ritkán ettél. Néha a legjobb amit a honvágy ellen tehetsz az, ha főzöl egy kis hazait. Ezért a konyhánkban mindig finom illatok terjengenek. 

ebay19.png

3. Új "szavakat" fogsz tanulni... (Tudjátok mire gondolok..) Megtanultok káromkodni (akarom mondani köszönni egymásnak) rengeteg nyelven. Emellett számos gesztikulációról megtudod hogy mit is jelent különböző nemeteknél. 

images.jpg

4. Ha olyan szerencséd van, hogy ismered mások anyanyelvét (tudsz spanyolul, vagy esetemben németül), anélkül fog fejlődni a tudásod, hogy nagy erőfeszítéseket tennél. Remek dolog hajnali 4-kor spontán németóra keretén belül megtudni a különbséget a "Kleidung"és a "Klamotten" között. (Most irigyek vagytok, igaz? ...Én az lennék) 

10653419_840855295946956_4761361959130364463_n.jpg

"Németóra" hajnalban

5. Pár szokásotok furcsa lehet mások számára. Ez előnyödre is válhat. Használd ügyesen, hogy megússz különböző kényes szituációkat. Ha valaha hülyeséget csinálnál, ez  2 mondat életet menthet: Nálunk ez teljesen megszokott dolog... Kultúrális különbség a két nemzet között. 

life-in-a-matrix-7-cross-cultural.jpg

 

Remélem tetszett a cikkem, korábbi írásaimat itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmusinnottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr76737043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása