Erasmus & Nottingham

Erasmus & Nottingham

Angliai születésnap: a kihagyhatatlanok, az elkerülhetőek és a Mikulás bácsi

2014. december 03. - Krisztina Panyi

Szerencsés vagyok, ugyan is a születésnapomat Angliában töltöttem. Ráadasul nem is akármilyen születésnapról van szó, hanem  21.-ről. Remekül sikerült, nekem elhihetitek. 

Ezért úgy döntöttem összeírok pár hasznos tanácsot, hogy mit tegyen az a szerencsés ember, aki külföldön születésnapozik. Remélem hasznos lesz. Összefoglaltam, hogy mi az amit nem szabad kihagyni, mi az amit nem szabad megtenni, és még a Mikulás is meglátogat minket! 

letoltes_1_.jpg

Először is, szögezzünk le egy tényt: a születésnapok az élet kiskapui a pénzköltés, alkoholfogyasztás és a finomságok megkóstolását illetően. Ezért sosem szabad kihagyni a kínálkozó lehetőségeket. 

 

1. A nagy nap előtt: utezz el! 

TEDD meg: Szoríts időt egy kis nyaralásra, egy-két napos kiruccanásra, ha belefér. Akkor se habozz, ha egyedül  messzire kellene utaznod. Mindig megéri: tévedj el, ismerkedj helyiekkel, és gyűjts minél több felejthetetlen emléket magadnak. 

Ami engem illet, én is hasonlóan gondolkoztam, és a születésnapom előtti hétvégét Londonban töltöttem. Mint mindig, a város most is elvarázsolt, és ellopta a szívemet. De erre még visszatérek. 

NE TEDD: Ne maradj otthon és ne várd másoktól, hogy megszervezzék az életed. Hidd el, ha mások kegyeire bízod a szülinapod, akik nem tesznek semmit az ügy érdekében, azt nagyon megbánod (persze kivételek vannak, de eddig több negatívval találkoztam, mint pozitívval). 

travelling.jpg

2. Ha meggyőzött az utazás: irány! Esetleg London? 

TEDD meg: kocsmatúra, andalgás a Temze parton, 9 és 3/4 vágány, forralt cider (vagy forralt akármi),utazás egy Routemaster double-decker buszon, elmerülés a Camden market sokszínű forgatagában, az utcai mutatványosok megnézése a Covent Gardenben... Nem hiszem, hogy be kellene mutatnom Londont. Bátran vesd bele magad a város forgatagába, hívd fel ott élő régi/ új barátaidat, és találkozz velük.

NE TEDD: Őszinte leszek, nem sok minden jut eszembe... Egy tanácsom lenne: ne add fel a napot hamarabb, mint ahogy elkopik a cipőd talpa! Az idő kevés, London pedig oly sok minden tartogat látogatóinak. 

...és mivel közeleg a karácsony, szerezz be egy karácsonyi pulóvert is! 

ugly.jpg

3. A nagy napon: finomságok & egyéb 

TEDD meg: Mindenképpen legyen szülinapi ebéd vagy vacsora a programban! (Én végre megkóstoltam a Sushit) Tedd szabaddá a délutánod, lazíts, nézz meg egy új filmet a moziban... ez a te napod! 

NE TEDD: Szépen kérlek ne tegyél úgy, mint akit nem érdekli a születésnapja. Olyan örömökre ad lehetőséget ez a nap amelyeket máskor talán nem engednél meg magadnak. 

sushi0011862014135141.jpg

4. A nagy napon: alkohol...

TEDD meg: Nyugodtan ülj be egy vendéglőbe vagy kocsmába (esetleg esetemben pub-ba), sőt még egyszer utoljára megpróbálhatsz egy korhatáros helyre is belógni (miután elmúltál 21, már senkit sem fog érdekelni a korod). Igyatok az egészségedre, próbálj ki valami újat, valami helyit. Anglia híres sörféleségeiről: Black Wych (fekete boszrokány), Dog's balls (a kutya golyója), Hobgoblin (manó), Pumpking (tökkirály), The Dark Lord (a sötét nagyúr) csak pár példa arra, hogy milyen ötletes a választék. 

NE TEDD: ne a szokásos söröddel vagy valami olcsó vacakkal mérgezd magad. Születésnapod van, nem? Akkor tessék úgy is viselkedni!

pd2341012.jpg

5. Szülinapi buli

TEDD meg: Csupán tedd meg. Szűk körű, vagy hatalmas, otthonülős, kocsmázós vagy éppen klubba menős, mindegy. Nottingham tele van szép és jó helyekkel. Abban a szerencsében volt részem, hogy a klubban, ahova mentünk maga a Télapó volt a DJ és mindenkinek Mikulás sapkát dobált a színpadról. 

NE TEDD meg magaddal, hogy kihagyod.

santa_dj_2.jpg

Remélem hasznos ötleteket adtam, és a cikk segített kissé belelkesülni a szülinapoddal kapcsolatban. Ennyi volt mára, hamarosan jelentkezem! 

Remélem tetszett a cikkem, korábbi írásaimat itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmusinnottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr786952409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása