Erasmus & Nottingham

Erasmus & Nottingham

Az első hét élményei

2014. szeptember 26. - Krisztina Panyi

"Ígérd meg nekem, hogy az csak azokat a dolgokat fogod sajnálni, amiket kihagytál az éltben. "

Ezek voltak Courtney Cox utolsó mondatai a Cougar Town sorozat egy részében. A show-ban, ahol Jules Cobb néven megpróbálja újraélni a fiatalságát a 40-es éveiben, és olyan vágyálmait teljesíteni, amiket fiatalon nem mert. 

cougartown_courteney_cox_640_abc_peter_hopper_stone.jpg

 

Miközben a repülőm elhagyta Magyarország légterét, nekem is ezek a sorok jártak a fejemben. 

Csak azt bánd meg, amit kihagytál... Remek tanács, és nagyszerű motivációs erő, hogy az ember kimozduljon, és megszerezze élete emlékeit. Korábbi Erasmus résztvevők esküsznek rá, hogy a külföldi tanulmányutuk volt életük legszebb időszaka. Miért is lenne nálam más a helyzet? 

PartyPeople.jpg

Mai cikkemben az első Nottingham-ben eltöltött hetem emlékezetes benyomásait gyűjtöttem össze Nektek. 

 

Először is, az étel nem a hűtőben terem. Otthon (kiváltképp, ha a szüleinél lakik az ember) mindig van mit enni. Azonban Erasmus alatt nem ez a helyzet. Mikor megérkeztem egy üres szoba, némi pénz, a bőröndöm és a nagy elvárásaim voltak az összes tulajdonom. Ezek pedig nem ehetők. Szóval menjetek el bevásárolni, és menjetek gyorsan, különben éhezni fogtok!

Leave-Food-And-GO-Away-Funny-Sign.jpg

Másodszor: fent áll a veszély, hogy a kinti fizetőeszközt alábecsülted. Otthon esetleg azt hiheted, hogy 10 font bőven elég egy napra, de ez nem igaz. Különösen az első héten rengeteg kiadás van, mivel olyan dolgokat kell beszerezni (mint például hajszárító), melyekre nem is gondoltál. 

full-shopping-cart-2.jpg

Harmadszor: sokkal kevesebb a szabadidőd, mint azt gondoltad volna. Különösen igaz ez a kollégiumokban, hiszen mindig van kivel beszélgetni, és új embereket és kultúrákat megismerni. Habár ez egy remek lehetőség, egyszer csak azt vettem észre, hogy alig van időm az "introduction week-re" koncentrálni. 

10686757_10201832963465194_1851731451489474608_n.jpg Nagy örömömre szolgál bemutatni a Graystacks 3 nagyszerű lakóit, köztük jómagamat.  

Végül, de nem utolsó sorban, egy új város rengeteg lehetőséget kínál a kalandozásra. El fogsz tévedni. Olyan helyeket találsz, amikről nem is álmodtál. Fájni fog a lábad a 8 kilométeres gyaloglásoktól. De mindez nem számít, mert olyan szabadságot ízlelsz meg, melyről korábban nem is álmodtál. Mindezt pedig egy olyan városban, amibe beleszerettél első látásra. 

684975-postcards-oxford-england-uk.jpeg

Remélem tetszett a cikkem, korábbi írásaimat itt találjátok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmusinnottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr976734681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása