Erasmus & Nottingham

Erasmus & Nottingham

Mi a titok nyitja? Stonehenge.

2014. október 12. - Krisztina Panyi

Nem is olyan régen volt szerencsém Stonehenge-be látogatni, és saját szememmel meggyőződni a hely misztikumáról. Mint minden esetben a valóság itt is eltér a legendától, s így a mai cikket pár érdekesség és tény feltárásának szentelem, amiket ottjártamkor tapasztaltam. 

 20141011_135249.jpg

1. Első és legfontosabb: áltlában nem lehet közel menni a kövekhez, illetve megérinteni azokat, vagy közel menni hozzájuk. Továbbá kicsit kisebbek, mint a képeken. S ezen infók el is vezetnek a következő ponthoz... 

wallpaper-Stonehenge-vacation-spot.jpg

2. ...Ugyanis Stonehenge teljes valójában megcsodálható az autópályáról is, ingyen. Így aki siet, vagy egyszerűen nincs kedve 14 fontot fizetni a belépőért, elég ha arrafelé kocsikázik. Így is megcsodálhatja ezt a misztikus építményt.

A_Class_Roads_at_Stonehenge_-_geograph.org.uk_-_1626528.jpg

3. Azt hihetnétek, hogy a Stonehenge-t körülölelő ősi misztikum és varázslat azonnal megérint. Valójában ez nem olyan egyszerű, ugyanis ottjártatokkor eléggé lefoglal az, hogy elkerüljétek az idegesítően "szelfiző" és magukat agyonfényképező turistákat, akik úgy látszik nem veszik a fáradságot, hogy alaposan megnézzék az építményt..

20141011_135014.jpg

De elég volt a negatívumokból, van más is

4. Ha mindezekre felkészültök, és vagytok olyan szerencsések, hogy könnyedén veszitek a kellemetlenségeket, hatalmas élményben lesz részetek. A semmi közepén, az zöld mezők és lankás dombok között időtlenségbe burkolózva Stonehenge ma is áll, teljes pompájában, egy rég elfeledett kultúrát istenítve. Ugye békés látványt nyújt?

stonehenge-from-air1.jpg

5. A Sotnehenge Visitor Centre egy remekül felszerelt, kellemes hely, ahonnan ingyenes audio guide-okkal és térképekkel felszerelve tudtok elindulni Stonehenge felfedezésére és történetének megismerésére. 

stonehenge_eh131009_7.jpg

 

Remélem egyszer Ti is eljuttok oda, és megtapasztaljátok Stonehenge titkát, mely mindenkinek más élményt jelent. 

Remélem tetszett a cikkem, korábbi írásaimat itt találjátok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmusinnottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr306785499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása