Erasmus & Nottingham

Erasmus & Nottingham

Bemutatkozik Nottingham

2014. október 02. - Krisztina Panyi

Ha egy város bemutatásáról van szó, két lehetőség közül lehet választani. 

Nottingham egy "city" státuszú város Anglia East Midlands régiójában, legjobban Robin Hood legendájáról ismert. Szintén tudavlévő, hogy Anglia leginkább kísértetjárta városa (talán csak a sok illuminált diák miatt...), és körülbelül 300.000 lakossal rendelkezik, melyből 60.000 diák. 

Ennyi elég is a hivatalos információkból, ma nem arról lesz szó. Sokkal érdekesebb ugyanis  város minden napi életével és titkaival megismertetni az olvasót, csupa olyan érdekességgel, mely nem található meg az ide vonatkozó Wikipédia cikkekben. 

300px-NottinghamMontageSkyline.png

A város természetesen rendelkezik saját Robin Hood szoborral a várfal mellett, ez nem is kérdés. Több száz ember sétál el mellette nap mint nap, munkába menet vagy munkából jövet. Remek hely a kikapcsolódásra, általában rengetegen olvasnak vagy hallgatnak zenét a közelében. És a kis helyi babonát nem szabad kihagynom, ugyanis rendszeresen ellopják az íjat a szobor kezéből, mert birtoklása szerencsét hoz.

robin.jpg

A szobortól nem messze kezdődik az izgalmas és lüktető városközpont. Mindig tele van emberekkel, akik dolguk után sietnek, de pontban 6 órakor a boltok bezárnak és a városlakók hazatérnek otthonukba. Ekkor történik meg a csoda, ugyan is egy kis időre (este 7 és 10 között) elcsendesedik a város: a lakói már otthon pihennek, a diákok pedig még szobáikban készülődnek az esti bulira. 

clumber_street_2005.jpg

Minden sarkon meglepetésbe botlik az ember. Az "old trip to Jerusalem" nevű kocsma, Anglia legrégebbi alapítású "Inn"-je (1182-es évjáratú) szerényen bújik meg a Castle Boulevard sarkán, vendégekre várva. A pub szinte mindig hangos a turisták nevetésétől (vagy szörnyülködésétől, ha épp a kocsma egyik szellemtörténetét hallgatják). 

trip.jpg

 És végül, de nem utolsó sorban, nem szabad kihagyni a mindig eleven egyetemi negyedet sem. A villamosok és buszok egy percre sem állnak le, és a diákok az autók között cikázva sietnek órákra, vagy épp kávézni, ha idejük engedi. 

NTUMartineHamiltonKnight530x353.jpg A Nottingham Trent University, Erasusom színhelye

 Ha a városoknak lehetne saját receptjük, Nottingham-é valahogy így nézne ki: 

Végy egy rész modern építészetet és magas színvonalú tömegközlekedést. Keverd össze 2 rész diáksereggel (fele hazai, fele külföldi legyen), és adj hozzá még 4 résznyi városlakót. Szórd meg egy lehelletnyi történelmi emlékkel, majd az egészhez adj hozzá egy kis kanál Robin Hood-ot, a tökéletes végeredményért. Hagyd pihenni 3 órán át (a legjobb, ha a pihentetés ideje este 7 és 10 közöttre esik), majd díszítésként szórd meg egy kis csésze mindennapi bájjal és titokkal... 

És íme, elkészült a saját egyedi Nottingham-ed, kedves Olvasó. Remélem érvezted!

Nottingham-express-transit.jpg

Remélem tetszett a cikkem, korábbi írásaimat itt találjátok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmusinnottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr126753069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása