Erasmus & Nottingham

Erasmus & Nottingham

5 igazán angolos étel, kipróbálás céljából

2014. október 13. - Krisztina Panyi

Ha az ember Angliába utazik, előbb-utóbb szembesül a ténnyel, hogy nem tudja elkerülni a brit életmódot. Még csak két napja laktam itt, és máris 3 féle teafajtám, valamint kekszem volt, amiket rendszeresen fogyasztottam 5 óra körül.

Készülj fel, kedves Olvasó mert ma ebédelni hívlak, angol módra! 

 

Ha Anglia délnyugati csücskébe látogattok, mindenképp találkozni fogtok az úgynevezett Cornish Pastry-vel, ami egy különlegesen omlós, vajas tésztából készült húsos pite. Egyből elvarázsolt ízével, és biztos, hogy Ti sem tudnátok ellenállni neki

20141011_164811.jpg

Esetleg egy kis sörbundában sült hagyományos Fish 'n' Chips-re vágytok? Akkor irány az Egyesült Királyság partvidéke, ahol garantáltan a legfinomabb sült hallal várnak, amit soha nem fogtok elfelejteni. 

20140125_124508.jpg

Ha már finomságok, akkor feltétlenül meg kell említeni a brit sajtokat is. Red Leicester különleges ízével és színével, a  Blue Stilton a nemespenész adta zamatával, a Wensleydale pedig lágyságával és a hozzáadott pirosgyümölcsök édes ízével hagy maradandó kulináris emléket. Szóval ne hezitáljatok, térjetek be bármelyik angol boltba egy hagyományos "Cheese selection"-ért.

british-cheese-week.jpg

Nottingham-ben (vagy úgy általában Angliában) előbb-utóbb találkoztok a triplacsokis és áfonyás Muffinnal, mint kedvelt "teakísérő" (amit szintén meg kell kóstolnotok, ha már Angliában jártok). 

muffin.jpg

Ami az előre gyártott édességeket illeti, egy márkanevet mondok: Cadbury. Édességei méltó kihívói más csokoládéknak krémes lágyságukkal és aromájukkal. 

cadbury-chocolate-2011.jpg

+1 Nincs is más hátra, csak egy kis nassi az ebéd utáni filmhez. Ehhez pedig a méltán híres Walkers Salt & Vinegar, vagy Prawn Cocktail chipsek a legjobbak. Édesek és savanyúak, különlegesek, akár csak a britek. 

walkers-prawn-cocktail-flavour-crisps-case-of-48-bags-6107-p.jpg

Remélem tetszett a cikkem, korábbi írásaimat itt találjátok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmusinnottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr286787945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása