Erasmus & Nottingham

Erasmus & Nottingham

Amire nem készítenek fel az Erasmus tájékoztatón

2014. szeptember 25. - Krisztina Panyi

Erasmus pályázatot elnyerni nem kevés munka. De amikor az ember azt hinné, hogy túl van a nehezén, akkor kezdődik igazából a nagy kaland.

Bejegyzésemben összegyűjtöttem a TOP 5 Erasmus előtti váratlan kihívást.

unexpected_surprise_on_the_road_640_02.jpg

 

5. A szálláskeresés Google Maps alapján megy. Álmaink diákszállásáról általában a Streetview alapján kell dönteni. Minden diák álma, hogy 5 percre lakjon az egyetemről, ezt a magánkollégiumok is tudják, így a legkényelmesebb szállások sokszor lesznek a 3-4 hónapig kint tartózkodó Erasmus hallgatóknak elérhetetlenek.

party_dorm.jpg

4. A légitársaságok általában 20-22 kilóban korlátozzák a bőröndök méretét. Ez azt jelenti, hogy csak a legszükségesebb holmikat tudjuk elvinni. Komoly mérlegelést kíván, hogy még egy kabátot, vagy a kedvenc könyvünket pakoljuk-e be. (Vagy hogy a kabátot inkább vegyük fel magunkra, és annak a zsebébe rakjuk a könyvet. Így mindenki nyer)

items-to-pack.jpg

3. Otthoni unaloműzésként annyi tervezett utazást állíthatunk össze az Erasmus lakóhelyünk közelében, amennyit csak akarunk. Mikor azonban ránézünk a folyószámlánkra, lelkesedésünk alábbhagy.

budget-travel.jpg

 

2. Az otthon töltött utolsó 3-4 hét hihetetlenül gyorsan eltelik. Hatalmas terveink lehetnek búcsúbulikról, és bakancslistás kirándulásokról, ám egyszer csak azt vesszük észre, hogy holnap után már repülünk, és még be se csomagoltunk.

business-men-in-a-hurry-vector-46594.jpg

A dobogó első helyét egy régi ismerős érdemelte ki, melyhez csak annyit tennék hozzá: "Hát persze, nem maradhat ki."

1. Az utazás előtti stressz, a késő esti búcsúbulik, és egyéb feszültségek miatt fokozott az esélye egy megbetegedésnek. Ezt én se kerülhettem el, utolsó hetemet a torokfájás elleni küzdelemmel töltöttem. De ez legalább elterelte a figyelmem a stresszről.

sick1.jpg

Remélem tetszett a cikkem, korábbi írásaimat itt találjátok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmusinnottingham.blog.hu/api/trackback/id/tr266732667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása